Waarom je een website niet door de ICT afdeling wilt laten maken!

Nee, je website moet je niet laten maken door een IT-er of techneut. Je autoroute richting je vakantiebestemming laat je immers ook niet bepalen door een automonteur. En een bakker kan wellicht je trouwtaart tot een succes promoveren. Maar dat betekent niet dat hij je trouwfeest deskundig kan organiseren.
Voor websites geldt dat een stukje IT-deskundigheid onontbeerlijk is om je site naar behoren te laten functioneren. Maar voor de uitstraling van je site is er toch echt een creatieve geest nodig. Eentje die weet hoe je bezoekers kunt trekken: via een aantrekkelijke (digitale) etalage. En ja, dan kom je vanzelf uit bij professionelewebsites.eu

Om succesvol te zijn, moet je site over de volgende kenmerken beschikken:

  • Grafisch aantrekkelijk
  • Goed vindbaar in Google en andere zoekmachines.
  • Gebruiksvriendelijk (usability).
  • Prettig leesbare teksten die aanzetten tot actie.
  • Gericht op online verkooptechnieken (anders dan traditioneel verkopen).

Grafisch aantrekkelijk

Visueel tot de verbeelding spreken met je site is uiterst belangrijk. Het netvlies van bezoekers laat zich graag strelen. Waarmee het bruggetje naar het intro is geslagen: een techneut is goed in techniek. Maar qua grafische vormgeving is hij een leek. En dat is ook logisch. Andersom geldt dat een grafische vormgever creatief is. En creativiteit en technisch inzicht gaan nauwelijks hand in hand.

Zoekmachines

Een website kan technisch en grafisch nog zo mooi zijn. Hij kan meteen in de denkbeeldige prullenbak als hij niet vindbaar is op Google en andere zoekmachines. Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een vak op zich!

Usability

De term usability is een moderne term voor gebruiksvriendelijkheid. Belangrijk voor al die mensen die zichzelf als digibeet omschrijven. Maar ook niet-digibeten hechten aan gebruiksvriendelijkheid. Bij usability of gebruiksvriendelijkheid kun je denken aan de indeling van de website. Waardoor bezoekers makkelijk kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn. Ook bijvoorbeeld de snelheid van het laden van de pagina’s speelt een belangrijke rol. Daarnaast haken bezoekers af wanneer niet meteen duidelijk is hoe ze een account aan moeten maken, kunnen inloggen, een verzoek indienen voor een wijziging, iets bestellen, een offerte aanvragen. Ofwel: alle taken en procedures die bezoekers op je website kunnen of moeten doorlopen, dienen duidelijk en efficiënt te zijn. Wanneer je procedures en taken door een techneut laat bedenken, kun je er vrij zeker van zijn dat niet-technische bezoekers het vaak niet snel begrijpen. Waardoor ze afhaken.

Prettig leesbare teksten

Online teksten dienen kort en bondig te zijn. Het is een koud kunstje om een heel epistel over een pakje lucifers te schrijven. Maar raadzaam is het niet: de geheimzinnige geeuwziekte ligt prominent op de loer. Waarna de eerste bezoekers zich snel uit de voeten zullen maken. Gevolgd door de rest. Bezoekers willen snel op hun wenken worden bediend. Zodra ze zich vervelen, verlaten ze je site. Korte en bondige teksten voorkomen dat! Lees elders op deze website meer over teksten. Via professionelewebsites.eu kun je trouwens uitstekende tekstschrijvers inhuren. Interesse? Neem contact op!

Online verkooptechniek

Supermarkten worden ingericht door slimme marketeers en psychologen. Er wordt bestudeerd hoe klanten kunnen worden verleid om meer te kopen dan ze van plan waren. Online ligt dit gebied nog braak. Door de juiste methodes toe te passen kun je ervoor zorgen dat je meer bezoekers tot klant kunt maken! Hiermee kun je de concurrentie dus meteen op grote achterstand zetten. (Lees ook deze blog over online verkoop technieken)

Onze aanpak

Bij professionelewebsites.eu zoemen we deskundig in op alle bovengenoemde aspecten. Dat onderscheidt ons van veel andere websitebouwers. Een keer van gedachten wisselen? Neem contact op!

Kan jouw website beter?

Overweeg dan eens om je website door ons te laten maken. Of laten we in elk geval eens praten want wij doen eigenlijk veel meer dan alleen maar een website maken. Wij denken eerst met je mee hoe jij echt succes met je website kunt hebben. Pas daarna, gaan we aan de slag. En maak je over de tarieven geen zorgen, want die passen altijd binnen je budget.

Interesse, neem contact op.

Hoe kun je jouw website of webshop meer succesvol maken?

Hoe kun je jouw website of webshop meer succesvol maken? Veel websites verkopen hetzelfde product of dezelfde dienst. Ze zien er allemaal goed uit, hebben goede teksten en zijn vindbaar in Google. Er is aandacht besteed aan de techniek, het uiterlijk en online...

Hoe verleid je jouw klanten?

Omdat je jouw product of dienst van binnen en van buiten, door en door kent, is het logisch dat je net als heel veel ondernemers moeite hebt om je product te bekijken vanuit het perspectief van een klant. Het is begrijpelijk dat het lastig is om met de ogen van een...

Wat is een goede website?

Een goede commerciele website moet overtuigen, verleiden en verkopen. Om dit te bereiken is een goede balans tussen onderstaande disciplines en factoren van belang. En elk punt is een vak op zich. Grafisch aantrekkelijk en professioneel. Gebruiksvriendelijk....