Onthuld: De Schokkende Reden Waarom MS Word Tekst Je Website Ruïneert – En Hoe Je Dit Kunt Voorkomen!

Onthuld: De Schokkende Reden Waarom MS Word Tekst Je Website Ruïneert – En Hoe Je Dit Kunt Voorkomen!

Heb je al eens problemen ondervonden met tekst uit MS Word op je website? Ontdek nu waarom dit gebeurt en hoe je dit eenvoudig kunt oplossen voor een betere gebruikerservaring, snellere laadtijden en verbeterde zoekmachineoptimalisatie!

Het kan soms lastig zijn om tekst uit MS Word rechtstreeks op een website te gebruiken, omdat Word automatisch veel opmaak en stijlinformatie toevoegt. Hoewel dit handig kan zijn voor het opmaken van documenten, kan het problemen opleveren op websites. Enkele redenen zijn opmaakconflicten, overbodige opmaak, slechte toegankelijkheid en problemen met zoekmachineoptimalisatie.

Tekst schrijven zonder opmaak

Om dit te voorkomen, is het aan te raden om tekst zonder opmaak te gebruiken. Hieronder leggen we uit hoe je dit kunt doen, ongeacht of je Windows of macOS gebruikt:

Open Kladblok (Windows) of Teksteditor (Mac).
Typ of plak de gewenste tekst in het tekstvak.
Sla het bestand op als “Tekst zonder opmaak” of “Platte tekst”.
Als je al tekst hebt in MS Word (of een andere bron), kun je de functie “Plakken zonder opmaak” gebruiken in veel tekstverwerkers en op computersystemen. Hiermee kun je tekst uit andere bronnen plakken zonder de oorspronkelijke opmaak of stijlinformatie.

Volg deze stappen om tekst zonder opmaak te plakken:

Kopieer de gewenste tekst.
Open de bestemming waar je de tekst wilt plakken (bijv. een tekstverwerker of website-editor).
Klik met de rechtermuisknop op de gewenste plek en kies “Plakken zonder opmaak” of “Plakken als platte tekst”.
Afhankelijk van het programma of besturingssysteem dat je gebruikt, kan de methode enigszins verschillen. In sommige gevallen kun je de sneltoets “Ctrl+Shift+V” gebruiken om tekst zonder opmaak te plakken.

Door “Plakken zonder opmaak” te gebruiken, zorg je ervoor dat je tekst er professioneel uitziet, dat er geen technische problemen ontstaan en dat je beter scoort op SEO gebied.

Hoe kun je jouw website of webshop meer succesvol maken?

Hoe kun je jouw website of webshop meer succesvol maken?

Wil je jouw website of webshop naar een hoger niveau tillen? Talloze websites bieden dezelfde producten of diensten aan. Ze hebben een aantrekkelijk ontwerp, overtuigende teksten en zijn goed vindbaar in Google. Er is aandacht besteed aan techniek, vormgeving en...

Wat is een goede website?

Een goede commerciele website moet overtuigen, verleiden en verkopen. Om dit te bereiken is een goede balans tussen onderstaande disciplines en factoren van belang. En elk punt is een vak op zich. Grafisch aantrekkelijk en professioneel. Gebruiksvriendelijk....

Waarom je een website niet door de ICT afdeling wilt laten maken!

Waarom kiezen voor professionelewebsites.eu? Laat je website niet ontwerpen door een IT-specialist of techneut. Je laat tenslotte ook niet je vakantieroute bepalen door een automonteur, en een trouwtaarten-bakker is niet automatisch ook een expert in het organiseren...