Laat klanten weten dat je bestaat

Hoe krijg ik mijn bedrijf meer onder de aandacht bij potentiële klanten?
Dit is een vraag die speelt bij zo’n beetje iedereen die online een dienst of een product wil verkopen.

Je website is online, ziet er grafisch aantrekkelijk uit, alle teksten kloppen, de prijzen zijn goed, maar toch blijven de echte resultaten uit, ondanks dat het SEO technisch ook prima op orde is.
Als alles op orde is, kun je afwachten tot de klanten naar je toe komen, maar je kunt ook actief jezelf onder de klanten begeven. Zorgen dat je onder de aandacht komt bij potentiële klanten.

De oplossing: Social Media!

Het antwoord is eigenlijk niet eens heel moeilijk.
Om bij je bestaande en potentieel nieuwe klanten onder de aandacht te komen, is het van belang om met enige regelmaat iets van je te laten horen. Dankzij social media is dit makkelijker dan ooit.

Het is belangrijk dat je doelgroep regelmatig even iets van je hoort, zodat je “on-top-of-mind” blijft. Soms benaderen klanten je direct, anderen op het moment dat je dienst of product actueel wordt voor de klant.

Zelf doen of uitbesteden?

Je kunt zelf berichten gaan plaatsen op de verschillende social media platformen maar het is heel begrijpelijk dat je daar zelf te weinig tijd voor hebt, want waarschijnlijk ben je net als iedereen best druk.

Veel mensen weten ook geen antwoorden op vragen als;
waar moet je dingen plaatsen? Op facebook, instagram, LinkedIn, Twitter, TikTok, Google my business, YouTube, Pinterest, of op 1 van de vele andere platforms?
Wat moet ik schrijven? Moet ik dan foto’s en video’s gaan maken? Hoe zorg ik dat ik meer mensen bereik, want ik heb maar een handvol facebook vrienden/likes. enz enz.

Effectief communiceren

Wil je effectief communiceren op social media dan is er ook de mogelijkheid om dit uit te besteden.

Als je ons verteld wat je (favoriete) doelgroep is, dan doen wij de rest. We kiezen de social media kanalen, waar jouw klanten het best te bereiken zijn.
We schrijven berichten die de doelgroep aanspreken. Uiteraard in de taal en “tone-of-voice” die je uit wilt stralen, zodat het past bij jou of je bedrijf.

Wat doen we voor je?

We gaan eerst onderzoeken wie je doelgroep is. Mannen, vrouwen, leeftijdsgroepen, locatie, enz.

Vervolgens maken we de accounts op de social media platformen aan en richten deze in. Wanneer ze al bestaan, dan optimaliseren we de huidige profielen.

Verder installeren we een aantal tools om de effectiviteit van de berichten te monitoren. Welke berichten scoren goed en hoe kunnen we meer mensen bereiken. Welke dagen en tijdstippen zijn het meest geschikt om de berichten te plaatsen.

We plaatsen 2 – 4 berichten per week. De inhoud van deze berichten doen we in overleg. Soms kunnen we zelf heel veel teksten bedenken.
Heb je een hele specifieke dienst of een product waar veel kennis vereist is, dan hebben we wat meer input nodig om interessante berichten te schrijven.

Je kunt eventueel de berichten eerst bekijken (goedkeuren) voordat we deze daadwerkelijk plaatsen. Zo heb je altijd zelf de controle over wat er namens jou of je bedrijf geschreven wordt.

Concreet

  • Een profiel maken van de doelgroep
  • Accounts opzetten/beheren op de social media platforms
  • Per week 2-4 berichten plaatsen
  • Monitoren op reacties/vragen.
  • We brengen potentiële klanten en/of kansen onder je aandacht, wanneer deze zich aandienen.

Tarieven social media beheer

Per maand. (BTW vrij)
Maandelijks opzegbaar.

2 Social media platforms

125,-

3 Social media platforms

150,-

4 Social media platforms

175,-
5% korting bij een abonnement voor 3 maanden.
10% korting bij een jaarabonnement.