Wat is een goede website?

Een goede commerciele website moet overtuigen, verleiden en verkopen. Om dit te bereiken is een goede balans tussen onderstaande disciplines en factoren van belang. En elk punt is een vak op zich.

  • Grafisch aantrekkelijk en professioneel.
  • Gebruiksvriendelijk.
  • Zoekmachine vriendelijk. (Wij zijn Google gecertificeerd.)
  • Teksten die prettig lezen en de bezoekers aanzetten tot actie.
  • Gebruik maken van juiste technieken.
  • Responsive design. (Ook professioneel en overzichtelijk op mobiel en tablet.)

Mensen denken vaak dat wanneer een website er goed uitziet, dat de rest dan wel vanzelf gaat. Dit is helaas vrijwel nooit het geval.
Wanneer er een website er grafisch aantrekkelijk uitziet, maar niet gevonden wordt in Google. Dan heb je er eigenlijk niet veel aan.

Alleen al SEO, oftewel Search Engine Optimalisation, is een vak appart. Mensen denken vaak dat het inhoud dat je teksten goed moeten zijn, dat je de juiste zoekwoorden in de teksten moet verwerken. Dat klopt ook, maar daarnaast zijn er honderden punten (zichtbare, maar vooral onzichtbare), die ook van (groot) belang zijn om beter gevonden te worden in Google.

Als je website goed gevonden kan worden en er aantrekkelijk uitziet, dan spelen een aantal andere zaken ook nog een grote rol om je website echt tot een goede website te maken. Zo moeten de teksten prettig leesbaar zijn en de bezoekers aanzetten om tot actie over te gaan. De website moet ook overzichtelijk en duidelijk zijn ingedeeld zodat bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken en kunnen doen wat ze willen doen.

Na oplevering is het belangrijk om te beschikken over de juiste analytische tools om te onderzoeken hoe de bezoekers de website gebruiken en op basis hiervan verbeteringen toe te passen.

Bij professionelewebsites.eu besteden wij aan alle bovengenoemde factoren uitgebreid aandacht. Wij zeggen dan ook altijd dat we veel meer doen dan alleen maar het bouwen van een website. Dat maakt het vergelijken van offertes voor het bouwen van een website ook gelijk vrij lastig. Er zijn bedrijven die een website maken voor 200 of 300 euro. Het is onmogelijk dat er dan aan alle factoren echt aandacht besteed is.

Wanneer je het verstandige besluit neemt om je website door ons te laten bouwen, dan beginnen we met het stellen van een aantal vragen die door sommige mensen als irritant ervaren worden. Maar toch zijn deze vragen nodig om jouw website tot een succes te maken.

  • Wat is het doel van je website?
  • Waarom moeten mensen voor jou kiezen en niet voor je concurrent?
  • Waar wil je met je bedrijf en je website naar toe in de toekomst?
  • Wat is je doelgroep?

En alvast een waarschuwing… Wij geven ongevraagd advies wanneer we denken dat iets beter kan of wanneer we dingen tegenkomen die interessant voor je kunnen zijn.

Een keer van gedachten wisselen? Kijken wat er beter kan?
Neem dan contact met ons op!

Hoe kun je jouw website of webshop meer succesvol maken?

Hoe kun je jouw website of webshop meer succesvol maken?

Wil je jouw website of webshop naar een hoger niveau tillen? Talloze websites bieden dezelfde producten of diensten aan. Ze hebben een aantrekkelijk ontwerp, overtuigende teksten en zijn goed vindbaar in Google. Er is aandacht besteed aan techniek, vormgeving en...

Waarom je een website niet door de ICT afdeling wilt laten maken!

Waarom kiezen voor professionelewebsites.eu? Laat je website niet ontwerpen door een IT-specialist of techneut. Je laat tenslotte ook niet je vakantieroute bepalen door een automonteur, en een trouwtaarten-bakker is niet automatisch ook een expert in het organiseren...