Hoe kun je jouw website of webshop meer succesvol maken?

Wil je jouw website of webshop naar een hoger niveau tillen?

Talloze websites bieden dezelfde producten of diensten aan. Ze hebben een aantrekkelijk ontwerp, overtuigende teksten en zijn goed vindbaar in Google. Er is aandacht besteed aan techniek, vormgeving en online marketing. Toch blijven de verkoopcijfers of het aantal afspraakverzoeken achter. Wat is de oorzaak en hoe kun je dit verbeteren? Om dit uit te leggen, kijken we eerst naar de offline wereld.

Traditionele verkoop in de fysieke wereld

Verkopers in winkels hebben vaak diverse cursussen en trainingen gevolgd om hun verkoopvaardigheden te verbeteren. Psychologen helpen bij het inrichten en aankleden van winkels om klanten te verleiden zoveel mogelijk te kopen.
Een ervaren verkoper beschikt over gesprekstechnieken om jou daadwerkelijk tot aankoop over te laten gaan, vaak meer dan je van tevoren van plan was.
Denk aan bedrijven als Starbucks of Apple. Wat maakt het verschil? Ze verkopen een ervaring, een beleving! Je hoort erbij als je koffie drinkt bij Starbucks of een Apple-product koopt. Dit gevoel ontstaat door slimme psychologische technieken.

Online verkopen verschilt van offline verkopen!

De meeste websites en webshops zijn vergelijkbaar ingericht. Een aantrekkelijke homepage, een ‘over ons’ pagina, een contactformulier en uiteraard een goede presentatie van diensten of producten. Er is budget voor Google, Facebook of andere online marketing.

Online marketing lijkt op traditionele marketing, maar het werkt anders. Bewezen offline methodes worden toegepast in de online wereld, maar zijn deze altijd effectief?
Een online marketeer kan je veel vertellen over de bezoekers van je website, maar daarmee wordt je product nog niet verkocht!

Online verkooptechnieken

Technieken zoals gebruikt door Starbucks en Apple kunnen ook online toegepast worden. Hier liggen grote kansen!
Met online verkooptechnieken bedoelen we de psychologische kant van een website en het positief beïnvloeden van de bezoekerservaring.

Door online verkooptechnieken toe te passen, zorg je dat klanten bij jou bestellen in plaats van bij een concurrent. Dit helpt je om je te onderscheiden en succesvoller te zijn.
De bezoeker heeft je website gevonden, dus er is interesse. Hoe verleid je de bezoeker om tot actie over te gaan? Hoe zorg je dat er een product besteld wordt, een dienst afgenomen of een afspraak gemaakt?

Wij vinden de online verkooptechniek één van de leukste aspecten van het bouwen van een website.

Meer weten?

Ben je benieuwd wat dit voor jouw website of webshop kan betekenen, of wil je hierover van gedachten wisselen?
Neem dan contact met ons op!

Wat is een goede website?

Een goede commerciele website moet overtuigen, verleiden en verkopen. Om dit te bereiken is een goede balans tussen onderstaande disciplines en factoren van belang. En elk punt is een vak op zich. Grafisch aantrekkelijk en professioneel. Gebruiksvriendelijk....

Waarom je een website niet door de ICT afdeling wilt laten maken!

Waarom kiezen voor professionelewebsites.eu? Laat je website niet ontwerpen door een IT-specialist of techneut. Je laat tenslotte ook niet je vakantieroute bepalen door een automonteur, en een trouwtaarten-bakker is niet automatisch ook een expert in het organiseren...